Bästa jämförelsesidorna för flygresor 2023: Hitta bästa pris på flyg


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Flygpriserna varierar enormt och priserna kan svänga snabbt, beroende på utbud och efterfrågan, drivmedelspriser, inreseregler i olika länder med mera. Det bästa sättet att säkerställa att du får flyget till bästa möjliga pris, är genom att jämföra innan du bokar. Här tipsar vi om de främsta hemsidorna där du snabbt kan jämföra och få bästa pris när du bokar flygbiljett!

Bästa hemsidorna för att boka billiga flygresor

Vilka är den bästa jämförelsesidan för flygresor?

Ett av de bäst etablerade företagen i branschen är Skyscanner. De har en otroligt smidig tjänst där du snabbt kan hitta flygresor över hela världen, till bästa pris, utan extra kostnad!

Skyscanner Logo

Ett alternativ som också ligger i topp, är den internationella favoriten Momondo. Supersmidig tjänst för att söka bland flygresor, och boka till låga priser, även här utan extra kostnad.

Momondo Logo

Dessa är toppalternativen att använda just nu enligt oss. Pålitliga, snabba sidor som ständigt uppdateras så att du alltid får de bästa priserna. Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

Varför använda en jämförelsesida för flygresor?

Litet flygplan och två pass i en hand, blå bakgrund

Det finns många bra anledningar till att boka ditt flyg via någon typ av jämförelsesida. Framför allt blir det såklart billigare och du har chansen att spara en hel del pengar. Men det finns också många andra bra skäl.

Till exempel har du möjlighet att hitta den perfekta tiden för avresan för just dig. Du får fler alternativ att välja bland och kan därmed hitta det som passar allra bäst in i din kalender.

Via en jämförelsesajt kan du också upptäcka flygningar som du inte visste fanns innan. Du kanske hittar ett flyg som går från en annan flygplats som ligger närmare där du bor. Eller så upptäcker du ett nytt flygbolag som du inte rest med förut.

Sammanfattningsvis kan du tjäna en hel del på att ha många olika bolag att jämföra mellan. I guiden nedan finns massor av olika jämförelsesajter som kan hjälpa dig fram till att hitta den bästa flygningen för just dig!

Lista på flygjämförelsesajter

Här är hela listan på populära jämförelsesidor för flyg och resebyråer på nätet där du kan boka prisvärda flygresor.

Skyscanner

Skyscanner Logo

Vi börjar denna guide med jämförelsesajten skyscanner. Det här är en hemsida som smidigt och på olika sätt kan hjälpa dig att hitta den perfekta flygresan för dig.

Om vi börjar med att ta en titt på den sökfunktion som finns främst på sidan innehåller den det allra viktigaste och gör din sökning enkel. Du fyller ifrån vilken flygplats du vill flyga och till vilken plats. När du fyller i städer i sökfältet dyker automatiskt flygplatsen i den staden upp.

Därefter klickar du i vilket datum du vill åka. Ett stort plus är att det är enkelt att välja om du bara vill ha en enkel resa eller tur och retur. På många hemsidor kan funktionen för att växla mellan dessa två alternativ vara lite krånglig att hitta.

Du kan också välja olika alternativ som att endast visa flyg som går direkt. För att få upp fler alternativ går det också att välja till flygplatser som ligger i närheten av de du ställt in i sökmotorn.

När du gjort din sökning får du upp massor av olika alternativ som matchar dina kriterier. Efter detta kan du välja att filtrera dina resultat på massor av olika sätt.

Du kan välja bort olika flygbolag som du inte har lust att resa med. Det går också att ställa in exakt hur lång den maximala restiden får vara samt mellan vilka specifika klockslag du vill åka. Hur många stopp resan som mest få ha är också en sak du kan ställa in.

Skyscanner har inte bara flyg utan allt du behöver för din resa. Du kan enkelt söka efter hotell och hyrbilar för att plocka ihop ett paket som passar just dig.

I övrigt uppdateras hemsidan helat tiden med de bästa erbjudandena på flyg i alla kategorier från Sverige. Det här gör att du hela tiden kan fynda och hitta billiga flyg. Perfekt när du är sugen på en spontan resa till ett lågt pris.

Sammanfattningsvis är Skyscanner en mycket bra jämförelsesida för flygresor. Sökfunktionen är omfattande, enkel att använda och ger exakt de resultat du är på jakt efter. Enligt oss är det här en av de allra bästa jämförelsesajterna för dig med specifika krav som vill hitta den perfekta resan till det bästa priset.


Momondo

Momondo Logo

En annan tjänst som kan vara till stor hjälp för att hitta bra och billiga flyg är Momondo. Sajten har vuxit en hel del de senaste åren och är idag ett mycket populärt alternativ som uppskattas av många.

Även här är sökfunktionen mycket enkel och smidig att använda. Du fyller i saker som vilken typ av resa du vill ha (enkel eller tur och retur), varifrån du vill åka, vart och när. Därefter klickar du på sök och får upp massor av resultat.

Om du inte hittar det du söker direkt kan du dra fördel av det stapeldiagram som dyker upp. Här kan du enkelt se hur många avgångar som sker varje enskilt datum runt de dagar du vill åka. Om avresan eller hemresan är något flexibel kan du alltså maximera dina chanser att fynda. Du kan också direkt, genom att sväva med muspekaren över de olika datumen se hur mycket det billigaste alternativet den dagen kostar.

Massor med filter gör också att du kan anpassa sökningen efter exakt dina önskemål. Om du så vill ställa in efter pris, maximal restid eller något annat så är det mycket enkelt.

Momondo är en snabb och responsiv sida. Det dröjer knappt en sekund från att du ändrat inställningar eller filter, till dess att resultaten uppdateras.

Hemsidan är inte bara ett sätt att letad reda på ett bra flyg, utan också på många sätt en helhetslösning. Efter att du tagit fram ett bra flyg kan du gå ned till fliken boende. Där hittar du hotell och annat som finns på den plats du valt att åka till.

Det finns också en flik för hyrbilar för den som vill ha en snabb transport till och från flygplatsen. Dessutom kan du inte bara boka flyg för dina resor på Momondo. Nyligen har de också lanserat en tjänst för bokning av färja. Vill du ha en härlig kryssning, eller bara göra ett mer miljövänligt val kan det här vara ett alternativ.

Du kan även boka paketresor till bra priser. Det finns lösningar för flyg + hotell, men också för resor som är all inclusive där allt ingår.

Om du på ett enkelt sätt vill hitta det billigaste flyget är Momondo en sajt vi kan rekommendera. Det är mycket smidigt att med diagrammet över de olika datumen leta reda på det flyg som har det bästa priset, under de dagar då du är tillgänglig. För alla som vill ha den bästa dealen på flyg och boende är Momondo ett svårslaget alternativ.


Flygresor.se

flygresor.se logo

En jämförelsesajt du säkert hört talas om är flygresor.se. De har en hel del fördelar, men också vissa saker som gör att hemsidan kanske inte kommer falla alla i smaken.

Sökfunktionen har allt som behövs. Det är lätt att fylla i saker som destination och datum för att få fram resor som passar just dig.

Det här är en sida som i första hand fokuserar på att plocka fram billiga flygresor så att du kan spara pengar. När du söker får du automatiskt fram det alternativ som har lägst pris, högst upp.

Utbudet av resor som totalt dyker upp i sökfältet är också mycket stort. Du har därmed goda chanser att hitta den allra bästa dealen för just dig.

Något vi dock kan sakna är möjligheten att boka saker som boende, via samma hemsida. Det blir därmed inte en lika heltäckande tjänst som alternativen ovan. Även om du kan spara pengar på själva flyget, måste du sedan gå till en annan hemsida för att hitta boendet och du får inte möjligheten till ett paketpris på det området.

Ett plus med hemsidan är dock den så kallade prisbevakaren. Med denna kan du sätta kriterier för en resa och ett pris som du vill att biljetten ska understiga. När priset blir lägre än det du satt kommer du få en notis.

Detta är en stor fördel eftersom priser på flyg varierar från dag till dag. På så vis kan du köpa när det helt enkelt är som billigast och slå till på bra erbjudanden, innan de tar slut.

Överlag är flygresor.se en bra sajt. Prisbevakaren är något som sticker ut och gör att den definitivt kan vara ett bra val för dig som är på jakt efter billigare flyg. Vill du ha en helhetslösning med paketpriser där boende ingår, finns det dock andra sajter som har mer att erbjuda.


Travellink

Travellink Logo

En annan hemsida du kan använda för att jämföra flygresor med varandra är Travellink.se. En bra tjänst som faktiskt har en hel del smidiga fördelar.

När det kommer till att söka efter själva flyget är hemsidan ganska lik alternativen ovan. Du knappar in destination och datum och om du vill ha en enkelresa, eller en resa med tur och retut.

Sökningen fungerar bra om du vet exakt vilken dag du vill åka och komma hem. Men till skillnad från exempelvis Momondo finns ingen funktion för att se bra erbjudanden på omkringliggande dagar.

Det här gör att du blir lite låst i ditt letande om din avresa är mer flexibel. Att behöva hoppa mellan massor av olika datum och hela tiden göra nya sökningar är onödigt krångligt.

Ett plus är dock att det finns möjlighet för den som vill att söka efter flyg och boende på samma gång. Det här är enligt oss mycket smidigt eftersom du då får en snabb bild av vad hela resan troligen kommer att kosta.

En annan fördel är att det finns en smidig tillhörande app. För den som surfar på mobilen är en app ofta det smidigaste alternativet. På så vis kan du enkelt leta efter och scrolla mellan olika alternativ, lite när som helst bara du har din mobil tillgänglig.

Kort sagt är Travellink en bra hemsida för att leta efter och jämföra olika priser på flyg och hotell. Även om vi kan sakna vissa saker i sökfunktionen kan den absolut vara värd att spana in.


Reseguiden

Reseguiden.se Logo

Reseguiden är en hemsida som kan göra att du hittar billiga lösningar för hela semestern. Förutom själva sökfunktionen har man faktiskt en del andra kategorier som kan vara värda att spana in.

Sökningen är lite enklare än hos de flesta andra alternativ i guiden. Du fyller i datum och mellan vilka orter du kan resa. Det enda tillvalet som kan göras är om du vill att det ska vara en enkelresa, eller tur och retur.

Med andra ord har man inte möjligheten att söka specifikt inom till exempel business class direkt, vilket en del andra jämförelsesajter har.

En av nackdelarna är att hemsidan ibland kan krångla lite. En del sökningar ger inga som helst resultat, trots att de är ganska breda. Det finns dock som sagt en del andra intressanta kategorier utöver själva sökfunktionen som kan vara värda att spana in.

Till exempel har Reseguiden en gedigen lista av olika sista-miuten resor. Ofta är dessa paketresor där allt ingår. Vill du göra en bra deal och är redo att åka lite när som helst kan det här vara perfekt.

Utöver detta finns också en speciell kategori för Weekendresor. Är du sugen på att åka bort över helgen och vill ha ett färdigt paket med både flyg och hotell kan denna kategori vara något för dig.

För att sammanfatta är Reseguiden kanske inte den hemsida i guiden som har den bästa sökfunktionen. Men vill du åt hela resor kan som sagt kategorier som sista minuten och weekend vara värda att ta sig en lite närmare titt på.


Expedia

Expedia Logo

En annan sajt som kan vara värd att spana in är Expedia. Med ett stilrent utseende och flera andra fördelar är detta en av de mest användarvänliga hemsidorna i denna guide.

Det som slår en direkt när man surfar in på Expedia är den enkla layouten de valt på hemsidan. Det är inte massor av blinkande färger eller tusen olika flikar att klicka på. Med andra ord är det enkelt att hitta rätt och varken stressande eller jobbigt att surfa på denna sajt.

Sökfunktionen är smidig och lätt att använda. Du fyller i saker som vart du vill åka, vilken klass och hur många som ska resa. Därefter får du upp resultat från över 400 olika lfygbolag.

En sak vi tycker extra mycket om är den flik som heter “jämför priser för närliggande datum”, när du har sökt. Här kan du se vilket som är det billigaste flyget under alla de datum i närheten av det du sökt på. På så vis kan du ta reda på om det är extra billigt eller extra dyrt att resa på just den dag som du valt.

De har också ett system som kallas för Expedia rewards. Här kan du spara pengar genom att samla medlemspoäng. Om du väljer att fortsätta använda Expedia under en längre tid och för flera resor kan du alltså tjäna in en del på det.

Ytterligare ett plus är att det finns en app som också den är behändig att använda. På så vis fungerar Expedia också utmärkt för dig som vill leta efter bra deals på flygresor i mobilen.

För den som vill finns också en hel del paketresor där du kan kombinera flygresor och hotell. Till bra priser kan du alltså få möjlighet att boka allt via samma hemsida.

Expedia är enligt oss en stark kandidat både när det kommer till att jämföra flyg och som en helhetslösning för resor. Definitivt ett alternativ vi kan rekommendera.


Travelmarket

Travelmarket Logo

En hemsida som fokuserar kanske lite mer på resor än enskilda flyg är travelmarket. Faktum är att du här på ett mycket smidigt sätt kan söka efter resor som också inkluderar boende.

Du knappar som vanligt in när du vill resa. Här kan du med fördel välja hur lång resan ska vara, snarare än ett exakt datum som du vill åka hem. Till exempel kan du fylla i att du vill vara borta i 7-9 dagar och åka den 3:e mars.

Därefter får du upp förslag på färdiga resepaket. I princip alla paket inkluderar både flyg och boende.

Det finns ett antal filter du kan använda dig av för att göra din sökning mer specifik. Bland annat kan du välja att söka enbart efter resor med boenden som har pool. Det finns också chans för den som vill att välja bort specifika resebolag som de inte har någon lust att resa med.

Såklart har Travelmarket också en tjänst för att bara söka flyg till olika platser. Även om själva sökningen inte sticker ut speciellt mycket har de en funktion som kan göra att du hittar ännu bättre priser.

Du kan nämligen välja att skapa en så kallad prisövervakning. Då kommer du få en notifikation när priserna har sjunkit så mycket som du vill på den sträcka du bevakar.

En nackdel med denna hemsida är tyvärr designen. Den är en smula rörig och med lite väl mycket annonser och erbjudanden. Enligt oss inte den allra mest behagliga sidan att surfa runt på, även om den har bra funktioner för att söka både boende och flygresor.


Destination.se

destination.se logo Resefakta.se

Nästa jämförelsesajt som vi tar en titt på i denna guide är hemsidan Destination.se. Tyvärr måste vi direkt säga att det här är en av de sidor i guiden som har minst professionellt utseende.

Vare sig loggan eller bakgrunden på förstasidan ger signaler om att denna skulle ha mer att erbjuda än de andra jämföreslesajterna för flyg online. Det ska dock sägas att den är ganska enkel att navigera på och att det är smidigt att hitta dit man vill även om allt inte är upplagt på det allra snyggaste sättet.

Sökfunktionen är också den ganska enkel och saknar en del av de inställningar som vissa andra sajter har. Till exempel kan du inte initialt välja vilken klass du vill resa i.

Den stora skillnaden sker dock när du trycker på sök. Det går oerhört snabbt att få upp alla resultat. De flesta av sajterna i guiden måste ladda i flera sekunder men här är responsen direkt.

Även om det kanske inte gör enorm skillnad för en enskild sökning kan det göra upplevelsen ganska mycket bättre i långa loppet. Ska du till exempel jämföra resor till massor av olika destinationer är det väldigt skönt att få upp alternativen direkt. Du har också ett helt okej utbud av olika filter som kan användas för att förfina din sökning efteråt.

Vill du hitta billiga charterresor är destination.se också en sajt värd att spana in lite närmare. De har erbjudanden som slår de flesta andra när det kommer till pris. Om du letar efter nya platser att fynda på kan denna sajt alltså vara ett hett tips.

Sammanfattningsvis är desination.se en av de snabbaste sökmotorerna för flyg i denna guide. Om du inte störs av att designen på hemsidan inte är den proffsigaste kan detta alltså vara något värt att kika lite närmare på.


Ticket

Ticket.se Logo

Vi avslutar denna guide med att ta oss en närmare titt på sajten Ticket. Detta är en av de större aktörerna på området och de erbjuder lösningar inom allt från flyg till charter och annat.

Till skillnad från alternativet ovan är sökmotorn på Ticket något långsammare. Det tar helt enkelt ett litet tag innan du får upp de flyg som du sökt efter.

Utbudet på resor är dock stort. Smidiga filter gör det enkelt att hitta fram till den resa som passar allra bäst för just dig.

En nackdel är att det inte går att jämföra närliggande datum som på en del andra sajter i guiden. Om du till exempel vill titta vilket datum det är som billigast att flyga måste du göra flera sökningar. Som dessutom, som vi varit inne på ovan, tar ganska lång tid.

Ett plus är dock den kategori som finns speciellt dedikerad för sista-minuten-resor. Här har Ticket ett stort utbud. Letar du efter extra billigt boende och flyg i ett paket och är redo att vara flexibel när det kommer till datum är detta perfekt.

Kort sagt kan Ticket vara ett bra alternativ för dig som vet vilka datum du vill resa och för dig som letar efter hela paket. Ska du jämföra olika dagar för att se när resan blir som billigast finns det dock andra hemsidor som är bättre.


Hur hittar du den billigaste resan?

Även om du använder dig av sökmotorerna ovan är det inte säkert att du direkt hittar den absolut billigaste resan för just dig. Här kommer några tips för att komma ner i pris, så mycket som det bara är möjligt.

Jämför datum

För det första kan det vara smart att jämföra olika datum om du är ute efter att hitta det billigaste flyget för din resa. Flygpriser går ofta upp och ned en hel del och kan variera mycket från dag till dag, samt mellan olika avresedatum, beroende på hur hög efterfrågan är.

Ett sätt att uppnå detta är att använda en tjänst som Momondo. Här kan du enkelt hovra med muspekaren över olika datum som ligger nära det du sökt efter. När du gör det ser du direkt hur mycket det billigaste flyget kostar för det datumet.

I vissa fall kan det skilja hundratals eller till och med tusentals kronor mellan att resa på exempelvis torsdagen istället för lördagen. I en sökmotor som inte har denna eller en liknande funktion får du helt enkelt göra flera sökningar på alla datum du är tillgänglig. En process som såklart fungerar, men kommer att ta lite längre tid.

Vilken dag du bokar din biljett kan också variera. Samma flygresa kan alltså vara billigare eller dyrare när du går in och kollar priset imorgon.

Här finns det hemsidor som har speciella tjänster för att hålla koll på varierande priser. Du ställer en bevakning och får en notifikation när det dyker upp en resa som håller sig under det priset du önskat.

Om du tycker att det är krångligt att använda denna metod är det generellt smart att vara ute i god tid när du bokar din resa. Ju närmare avresan det närmar sig, desto högre brukar priserna bli.

Paketpriser och sista-minuten-resor

Ett annat sätt att göra resan ännu lite billigare är genom att se till att boka flyg och boende i ett. Det här gör många gånger att du får ett rabatterat priser på båda dessa delar och därmed kommer undan billigare.

Att boka på detta sätt har såklart sina nackdelar. Självklart blir alternativen lite färre om du ska ha flyg och boende i ett.

Det här gör att du får vara lite mer flexibel. Kanske går det inte att hitta en resa till ett oerhört bra pris, exakt till den destination du önskat, utan du får till exempel sikta in dig på en närliggande stad. Extra kännbart blir det såklart om du väljer resmål som inte är fullt så populära av de flesta turister, dit det inte går riktigt lika många resor.

Den som är ännu mer flexibel kan dock tjäna ännu mer på så kallade sista-minuten-resor. Detta är resor som helt enkelt blivit över och ännu inte bokats. Här finns det möjlighet att fynda ordentligt, men du får som sagt vara redo på att alla dina exakta önskemål kanske inte kommer uppfyllas.

Vi hoppas att denna guide varit till nytta och att du lärt dig mer om hur du enklast kan hitta billiga flyg och resor online. Med hjälp av alla sökmotorer längre upp i artikeln tror vi att du kan få all hjälp du behöver för att hitta det perfekta flyget till det bästa priset för just dig!

Resefakta

Resefakta.se är din källa till snabba fakta om alla tänkbara spännande platser och kulturer på jorden.

Tidigare artiklar