Bästa resan med färja till Polen 2023: Ta båten mellan Sverige och Polen


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När du väljer att ta färjan till Polen får du möjlighet att ta del av ett av våra vackra grannländer, bara några timmars tur söderut. Under resan kan du slappna av eller roa dig. Dessutom är resan betydligt mer klimatsmart och miljövänlig än om du tar flyget. Här är en genomgång av några av de bästa färjerutterna mellan Sverige och Polen!

Bästa färjorna mellan Sverige och Polen

Vilka är de bästa färjorna till Polen

En av de mest populära färjorna med dagliga avgångar, är Stena Lines rutt mellan Karlskrona och Gdynia. Riktigt trevliga färjor med bra hytter, restaurang, bar, café, utmärkt shopping och ett mycket uppskattat spa. De har ofta en mängd bra erbjudanden på bokningssidan!

StenaLine Logo

Ett annat utmärkt alternativ är att ta TT-Lines färja från Trelleborg till Świnoujście. Där finns erbjudanden i många olika prisklasser, med olika nivåer av lyx. På färjorna finns allt du kan önska i form av restauranger och barer, ett vackert soldäck, underhållning för barnen och mycket mer!

TT Line Logo

Om du vill ha en komplett överblick över alla färjor, kan vi varmt rekommendera att kolla in Direct Ferries. Det är en jämförelsesida där du kan söka färjor och jämföra alla rederierna som kör den rutt du är intresserad av.

Direct Ferries Logo

Olika resealternativ med färja till Polen

När du ska ta färjan till Polen finns det flera olika resvägar att välja mellan. Färjorna kör till Gdynia, Świnoujście eller Gdańsk.

Karlskrona till Gdynia (Stena Line)

Gdynia hamn i Polen

Gdynia är en stad där det finns mycket att uppleva. Bland annat de fina stränderna och den modernistiska arkitekturen tilltalar många besökare. Att ta färjan dit kan ge dig en minnesvärd paus från vardagen.

Hur ser resvägen ut?

Resan går från Karlskrona i Blekinge till Gdynia som ligger vid de östra delarna av Polens kust.

Hur lång tid tar resan?

Resan kan ta mellan 9 och 12 timmar, det är olika på olika avgångar. Generellt är resorna under nattetid längre.

Hur ofta finns det avgångar?

Det finns två avgångar per dag.

Vad finns på färjan?

På den här färjan bokar du alltid en hytt. Det finns olika alternativ att välja mellan, med olika prisklass och olika standard. En del hytter är utan fönster och mycket enkla medan andra är påkostade och lyxiga. Har du med dig djur behöver du boka en särskild djurhytt.

På båten finns det olika restauranger, barer och kaféer där du kan köpa mat och dryck under resans gång. Det finns också möjlighet till shopping i butiker som bland annat erbjuder godis, parfymer, alkohol, hemelektronik och presenter.

Det finns två olika lounger där du kan slappna av – Living Room och Hygge Recline Lounge. I Living Room kan du till exempel läsa tidningen eller kolla på tv, medan Hygge Recline Lounge har bekväma vilstolar, stora fönster och en lugn miljö.

När du reser mellan Karlskrona och Gdynia med Stena Line kan du dessutom passa på att njuta av deras spa. Där finns det relaxavdelning, bastu, äventyrsduschar, hot wells och möjlighet att boka behandlingar.

På båten finns också möjlighet till underhållning. Du kan besöka biosalongen, spela kasinospel eller använda gratis wifi. För barnen finns lekrummet Happy World.

Kan du ta med bilen?

Det går bra att ta med bil, husbil, van, MC eller cykel. Du kan också åka utan att ha med ett fordon.

Saker att uppleva i Gdynia

Gdynia har det mesta du kan önska dig med sina fina sandstränder, den modernistiska arkitekturen och gott om bra ställen där du kan äta och dricka. Det är en ung stad, som bara för 100 år sen var en liten fiskeby.

Inte förrän efter första världskriget började Gdynia byggas upp och blev då en avantgardistisk stad där arkitekter och stadsplanerare hade chans att ta ut svängarna. Är du inte så intresserad av arkitektur eller modernism kanske emigrationsmuseet eller den populära Gdynia Maritime Legend Route kan locka med sitt sätt att berätta om historien.

För den kulturintresserade kan det vara intressant att veta att det finns en årlig filmfestival som kallas för ”polska Cannes”. Är du i staden då kan du ha chans att se en del stjärnor. Bland arrangemangen är annars havsfestivalen i juni årets högpunkt. Då arrangeras olika konserter, föreställningar och uppvisningar, och det är möjligt att ta båtturer i bukten eller njuta av en nattlig yachtparad.

Åker du till Gdynia med barn kan naturen med stranden eller skogsreservatet som ligger nära havet kanske passa. Marszewo Forest Botanical Garden har dessutom aktiviteter som är skapade just för barn. Längs med havet finns det en strandpromenad, gott om kaféer och restauranger, och en lekplats för barnen. Nära havet finns också den branta kullen Klif Orłowski som gör det möjligt att se ut över staden och havet.

Erbjudanden

Vill du hitta en så billig resa som möjligt kan du välja att se lågpriskalendern när du ska boka.

Om du bokar mat i samband med att du bokar din resa kan du få förmånliga priser och dessutom vet du när du kommer kunna äta. Du behöver alltså inte riskera att vänta utanför den restaurang du vill besöka.

För vissa hytter ingår det gratis frukost.

Att boka tid i båtens spa i samband med biljettbokningen garanterar att du kan få tillgång till relaxavdelningen.

Vill du stanna ett tag i Polen kan du få 20% rabatt på en hotellbokning när du bokar hotellet och färjebiljetten samtidigt.

24-timmarskryssning till bra pris. Då får du en paus från vardagen genom att åka tur och retur till Gdynia under ett dygn.

36-timmarskryssning med ett förmånligt tur och retur-pris. Då tillbringar du nätterna på båten och har dagen på dig att uppleva Gdynia, till exempel genom shopping.

Tillfälliga erbjudanden med sänkta priser, till exempel under sommaren eller en annan period.

Lojalitetsprogram – samla poäng och få exklusiva erbjudanden.


Trelleborg till Świnoujście (TT-Line)

Świnoujście hamn i Polen, solnedgång

Hur ser resvägen ut?

Med den här färjan tar du färjan från Trelleborg på Skånes sydkust och sen går resan direkt till Świnoujście i västra Polen.

Hur lång tid tar resan?

Resan tar ungefär 6,5 timmar.

Hur ofta finns det avgångar?

De flesta dagar finns det två avgångar.

Vad finns på färjan?

När du reser med TT-Lines färja till Świnoujście finns det olika slags hytter du kan välja mellan. Det enklaste och billigaste alternativet är en delad hytt, medan de mest påkostade alternativen både har havsutsikt och bekvämare sängar. Vill du inte ha en hytt kan du välja att boka en fåtölj där du kan vila under resan.

Vad som finns på färjan varierar lite beroende på vilken färja det är på just din avgång, men utbudet ser ungefär likadant ut. Det finns alltid olika restauranger, barer och kaféer så att du kan köpa den mat och frukost du önskar. Det finns möjlighet till shopping i affärer som bland annat har godis, parfymer och alkohol.

Känner du för att slappna av finns det olika lounger och det kan också finnas bastu. Självfallet går det också att gå ut på däck när vädret tillåter det, färjorna har stora soldäck där du kan njuta av havet. För barnen finns det lekhörna eller familjelounge.

Kan du ta med bilen?

Det går bra att ta med en personbil. Det är också möjligt att ta med elbil om du har det. Dessutom kan du ha med dig släp, husvagn eller djursläp. Du kan också åka utan fordon.

Saker att uppleva i  Świnoujście

Świnoujście är en gammal kurort och uppskattas fortfarande för sin strand. Med sina 70 meter är det den bredaste sandstranden i Polen och många åker dit för att njuta av bad. Längs med havet finns också en strandpromenad med butiker, kaféer och restauranger.

Staden ligger på 44 öar och vattnet är därför ett viktigt inslag i stadsbilden. Med sin strand och sitt läge är det ett perfekt resmål om du önskar dig en badsemester, men det finns även mycket annat att göra där.

I stadens centrum hittar du gott om olika kaféer, restauranger och barer – allt för att du ska kunna få en bra dag innan färjan hem går.

Det finns också butiker om du känner för shopping. Från The Tower after the protestant Church kan du få en fantastisk utsikt över staden, efter att du tagit dig upp för de långa trapporna. Bland sevärdheterna finns även till exempel Park Zdrojowy, en vacker park som anlades på 1800-talet och är väldigt populär.

Är du intresserad av historia kan Western Artillery Fort, The Angel’s Fort, Fort Gerharda eller Underground City of Wolin Island vara värda ett besök. Alla platserna berättar om olika delar av landets militära historia. Har du barn med dig kan dagen bli perfekt genom ett besök på vattenparadiset Baltic Park Molo Aquapark.

Erbjudanden

Du kan välja ett biljettalternativ där en måltid eller dryck ingår i priset.

I samband med att du bokar resan kan du beställa frukost och andra måltider, vilket gör att du får bästa priset på måltiderna.

Paketpris där du får tur och retur-resa och 1-2 nätter på ett utvalt hotell i Świnoujście.

Möjlighet till rundresa – en paketresa där du tar färjan Trelleborg-Świnoujście, har en hotellnatt i Świnoujście, sen tar dig vidare med eget fordon till  Rostock i Tyskland där du har ytterligare en hotellnatt innan du tar färjan Rostock-Trelleborg. Perfekt liten minisemester med många möjligheter.

Rabatt på färjeresan om du bokar hotell samtidigt som du bokar resa.

Bonus Card med möjlighet att samla poäng och få rabatter.


Trelleborg till Świnoujście (Unity Line)

Świnoujście stora hamn

Hamnstaden Świnoujście lockar många turister med sin vackra och breda sandstrand – och det är ett perfekt resmål om du känner för en dag på stranden. Du kan också välja att njuta av polska delikatesser, shoppa eller besöka olika sevärdheter.

Hur ser resvägen ut?

Du reser från skånska Trelleborg till staden Świnoujście i Polen, som ligger nära den tyska gränsen.

Hur lång tid tar resan?

Resan tar mellan 7 och 8 timmar.

Hur ofta finns det avgångar?

Det normala är att det finns fyra avgångar på vardagar och tre avgångar på helger.

Vad finns på färjan?

Vad som finns på färjan beror lite på vilken färja det är på just den avgång du ska åka. Flera av färjorna på sträckan används till stor del för frakt, även om de också är gjorda för passagerare. Därför är antalet hytter inte lika stort som det kan vara på andra sträckor, men det finns alltid olika hytter du kan välja mellan, där det är olika standard och komfort. Det finns också passagerarplatser som framför allt är tänkta för de lastbilschaufförer som åker med.

På färjorna finns kafeteria, bar och butik där du kan köpa med dig till exempel smink eller godis. Även om utbudet kan skilja sig åt kan du alltid koppla av och hitta underhållning som gör att resan blir behaglig.

Kan du ta med bilen?

Det går bra att ta med bil och andra fordon. Har du ett fordon som är väger mer än 3,5 ton eller är längre än 12 meter behöver du boka resan med fraktavdelningen, men det går bra att ta med även större bilar.

Saker att uppleva i  Świnoujście

Att Świnoujście är en gammal kurort märks fortfarande – och i viss mån har staden fortsatt att vara det. Många åker dit för att få rehabilitering och vila, även om metoderna utvecklats med tiden.

Idag kan du tillbringa din vistelse på moderna spa-anläggningar och det finns möjlighet att ta del av både välgörande avslappnande behandlingar och mer medicinska.

Ett annat arv från tiden när staden blev kurort är den vackra och välbevarade kurparken som anlades på 1800-talet. Där kan du njuta av olika växter och ta det lugnt. Du kan också välja att besöka den populära badstranden som hålls i gott skick och lockar många turister under sommaren.

Erbjudanden

Unity Line har framför allt erbjudanden på sträckan Ystad- Świnoujście eftersom de färjor som kör där är mer inriktade på turister.

Även om färjorna på sträckan Trelleborg-Świnoujście också tar passagerare och inte bara är fraktfartyg verkar de inte satsa på erbjudanden kopplade till sträckan.


Ystad till Świnoujście (Unity Line)

Świnoujście hamn i Polen

Świnoujście är en gammal kurort och det går fortfarande att åka dit för att besöka spa-anläggningar och få behandlingar. Du kan också besöka den vackra sandstranden eller ta del av stadskärnans liv.

Hur ser resvägen ut?

Denna färjelinje går direkt från Ystad till Świnoujście i nordvästra Polen.

Hur lång tid tar resan?

Det tar 7-8 timmar att resa med den här rutten.

Hur ofta finns det avgångar?

Det finns för det mesta tre avgångar varje dag. En av dem är en nattavgång som går sent på kvällen. Då reser du under natten och kommer fram tidigt på morgonen.

Vad finns på färjan?

Färjan har en stor mängd olika hytter, där alla har luftkonditionering och sängar så att du kan sova under resan. Det finns allt från budget-hytter utan egen dusch och toalett, till deluxe-hytter som är extra påkostade.

Det finns flera olika restauranger, bar och kafé. Vill du bara ha något litet kan du istället gå till snackbaren. Känner du för underhållning finns bland annat disco och cocktailbar. Under visa överfarter finns det speciella program med musik och/eller dans, för att göra resan ännu roligare.

Det är också möjligt att handla godis, kosmetika, drycker och annat i butiker som finns ombord.

Kan du ta med bilen?

Du kan ta med dig bilen när du ska åka. Det kan även fungera att ta med dig andra sorters fordon. Är det en större bil som väger mer än 3,5 ton eller är längre än 12 meter behöver du göra en speciell bokning med hjälp av fraktavdelningen.

Saker att uppleva i  Świnoujście

Staden Świnoujście är präglad av havet på många sätt. Hamnen och stranden har gett staden sin karaktär. På 1800-talet blev Świnoujście en kurort som många åkte till för att kunna återhämta sig. Idag lever traditionen vidare genom moderna spa-anläggningar och det stora utbudet av behandlingar du kan ta del av. Har du barn med dig kan vattenpalatset Baltic Park Molo Aquapark passa bättre än ett lugnt spa – där finns det möjlighet till stimmig vattenlek.

Det går också att välja att besöka den fina sandstranden och bada i havet. Längs med stranden finns en strandpromenad där du kan hitta restauranger, kiosker, butiker och annat som gör att dagen på stranden kan bli behaglig.

Även bland sevärdheterna går det att se spår av stadens position vid havet. Fyren Świnoujście och fiskerimuseet är två exempel där du kan lära dig mer om stadens historia. Läget har också gjort  Świnoujście till ett militärt mål, och därför finns en del fort och andra militära platser bland sevärdheterna. Några exempel är Fort Gerharda, Western Artillery Fort, The Angel’s Fort och Underground City of Wolin Island.

Känner du varken för bad eller historia kan du söka dig till stadens centrum. Där finns möjlighet till shopping och du kan hitta mat och dryck på många olika ställen. Vid gränsen till Tyskland finns det en populär och väldigt stor marknad för dig som gillar shopping.

Erbjudanden

När du åker med barn kan du köpa en biljett med särskild rabatt.

Minikryssning med vändande färja, för dig som mest vill komma hemifrån ett tag.

Paketresor där färja och hotell som bokas samtidigt ger extra bra pris – och där du själv kan välja vilket hotell som passar dig bäst.

Erbjudanden för personer som är 60+, i form av till exempel paket med färja och hotell, kryssning eller golfpaket.

Olika paketresor med särskilda teman. Ett exempel är ett spa-paket där det ingår resa, hotellnätter, spa-vistelse i Świnoujście och behandlingar. Ett annat exempel är att det brukar finnas golf-paket med ett förmånligt paketpris.

Gruppresor med bland annat sporttema, spa, historiskt tema eller annan inriktning. Färja, hotell och aktivitet ingår.

Säsongserbjudanden där du till exempel kan få ett särskilt bra paketpris under sommaren, en billigare resa under ett skollov eller en wellnessresa med spa när hösten är mörk.


Ystad till Świnoujście (Polferries)

Świnoujście hamn och fyr

Som hamnstad och kurort har Świnoujście blivit en viktig plats. Läget har också gjort att Świnoujście spelat stor roll militärt, vilket gör att det finns en hel del historiska militära sevärdheter där.

Hur ser resvägen ut?

Med Polferries kan du välja att åka direkt från Ystad till Świnoujście.

Hur lång tid tar resan?

Resan tar olika lång tid beroende på när du åker. En resa på dagtid tar 6-7 timmar. Resor nattetid kan ta 7-10 timmar.

Hur ofta finns det avgångar?

Det finns 2-3 avgångar varje dag.

Vad finns på färjan?

För din färjeresa kan du välja mellan olika hytter. En del ligger under vattenytan och saknar fönster, medan andra har fin havsutsikt. De billigaste alternativen är delade hytter, eller de vilostolar som påminner om flygplansstolar. Hytterna kan kan rymma 2-4 personer.

Ombord kan du alltid köpa frukost, lunch, fika och snacks. I en coffebar får du en lugn kväll i klubbatmosfär, där bartenders kan hjälpa dig att hitta den dryck som passar dig bäst. Det finns också möjlighet till shopping i butiker som erbjuder märkeskläder och -varor, parfymer, godis, drycker med mera.

För barnen finns det en lekhörna och det arrangeras tävlingar och andra aktiviteter.

Kan du ta med bilen?

Du kan ta med olika slags personbilar, släp, husbil, cykel eller MC. Du kan också resa utan fordon.

Saker att uppleva i Świnoujście

I Świnoujście centrum finns många fina hus , både med äldre och nyare arkitektur. Där finns också parken Park Zdrojowy som är ett vackert grönområde med olika planteringar. Du kan testa polska delikatesser eller titta i olika butiker. Är du väldigt sugen på shopping kan det vara värt att ta dig ut till den stora marknad som finns vid gränsen till Tyskland. Świnoujście ligger på 44 öar, det gör att staden får en speciell känsla med vattnets hjälp.

Trots stadskärnans charm är det havet som lockar de flesta till Świnoujście. Där hittar du Polens bredaste sandstrand, med 70 meter där du kan njuta av sol och bad.

Är vädret inte bra eller om du helt enkelt föredrar inomhusbad har staden en hel del olika spa-anläggningar och bland barnen är vattenparadiset Baltic Park Molo Aquapark en favorit.

Att det finns gott om spa beror på att Świnoujście i mitten på 1800-talet blev en kurort – och till viss del fortfarande är det. Man kan resa dit för avkoppling, massage och möjlighet att hitta lugn, men också för att genomgå medicinska behandlingar samtidigt som man tar del av den behagliga havsmiljön.

Bland stadens sevärdheter finns en hel del militära minnesplatser. Ett exempel är den underjordiska staden på Wolin-ön. I kulvertar och underjordiska rum höll det tyska kustartilleriet rum under andra världskriget och efter kriget blev det en plats för högre militärer i den polska armén. Idag är det tillgängligt för turister.

Erbjudanden

Förmånliga priser på mat när du bokar i samband med att du bokar din resa.

Resa Köpenhamn- Świnoujście via Ystad, ett paketpris för dig som vill börja resan i Köpenhamn. Första delen av resan går då via Öresundsbron och till Ystad med eget fordon eller buss, så färjeresan är fortfarande mellan Ystad och Świnoujście.

Rabatt på hotell om du bokar samtidigt som du bokar båtresan.

Kryssning för upp till fyra personer, en kort resa där tur och retur-biljett ingår. Tiden i Świnoujście är bara drygt en timme, men du hinner ta en promenad om du vill! Bäst passar kryssningen för dig som mest längtar efter att resa.


Nynäshamn till Gdańsk (Polferries)

Gdańsk sett uppifrån

Gdańsk är en stad med en över 1000 år lång historia. Dessutom spelade den stor roll både under andra världskriget och för frigörelsen från kommunismen. Gdańsk är ett perfekt resmål om du är intresserad av historia – eller bara vill besöka en väldigt vacker stad.

Hur ser resvägen ut?

Här sker avresan i Nynäshamn och sen går resan direkt till den polska hamnstaden Gdańsk.

Hur lång tid tar resan?

Det tar 18 timmar att åka mellan Nynäshamn och Gdańsk.

Hur ofta finns det avgångar?

Det finns en avgång de flesta dagar. Under vissa perioder finns det avgångar alla dagar utom söndagar.

Vad finns på färjan?

När du ska åka till Gdańsk finns det olika hytter du kan bo i under resan. Hytterna är för 2-4 personer och är mer eller mindre påkostade. De lyxigaste har fönster med havsutsikt, bekväma sängar och gott om utrymme, medan de billigaste är relativt trånga hytter du delar med andra. Det finns också möjlighet att boka en vilstol istället för en hytt, vilket är det allra enklaste alternativet.

På färjorna finns olika restauranger med buffé eller a’la carte-meny. Det serveras också frukost. Förutom det finns det kafé och möjlighet att köpa snacks. Känner du för underhållning kan du söka dig till någon av barerna. Det kan finnas pianobar, och ibland finns det också disco ombord. Utbudet varierar lite beroende på vilken färja det är du åker med. För barnen finns det alltid lekhörna och aktiviteter som de kan uppskatta. Vill du ta det lugnare kan du söka dig till en lounge – eller varför inte till massagesalongen?

På färjan finns det dessutom möjlighet till shopping, i utbudet av varor hittar du till exempel godis, drycker, parfymer, märkesvaror och kläder.

Kan du ta med bilen?

Det går bra att ta med dig en personbil, husbil eller MC. Du kan också ta med dig cykel eller släp, eller åka utan att ha med dig något fordon.

Saker att uppleva i Gdańsk

Gdańsk anses vara en av de vackraste städerna i Polen – bara det gör det värt att besöka staden. Med sin över 1000 år långa historia finns det mycket att upptäcka. För Polens del är Gdańsk en knutpunkt för sjöfarten och för hela Östersjön har det varit en viktig stad under lång tid.

När andra världskriget bröt ut erövrades Gdańsk redan första dagen och 1980 var det här arbetarrörelsen Solidaritet startade – något som skyndade på kommunismens fall i östra Europa.

Är du intresserad av 1900-talets historia är Andra världskrigets museum väl värt ett besök. Även monumentet Frihetens och Solidaritetens vagga och Europeiska Solidaritetscentret berättar om historien, och då framför allt om polackernas kamp för frihet.

Äldre historia finns i hela staden, till exempel i den gamla stadskärnan som du inte ska missa om du åker till staden. Utsikten över floden Motlawa är ikonisk och följer du den Kungliga vägen får du se många gamla byggnader. Från början var det en väg som skapades för parader, ceremonier och fester.

Stadens historia gör att det finns många rundturer och aktiviteter som ger dig chans att lära känna staden och dess historia bättre, men du kan också strosa runt på egen hand. Och staden har inte bara historia, det finns gott om butiker, kaféer, restauranger och nöjesställen du kan njuta av under ditt besök i Gdańsk.

Erbjudanden

Extra bra pris på mat om du bokar redan i samband med att du bokar din resa.

Möjlighet att boka hotell med rabatt om du bokar i samband med att du bokar din färjeresa. Du kan själv välja vilket hotell du vill bo på – och vilken prisklass som passar dig.

Kryssning för upp till fyra personer, en kort resa där tur och retur-biljett ingår och du får 6 timmar i Gdańsk.

Tredagarskryssning där du får drygt ett dygn i Gdańsk + tur och retur-resa med färjan.

Konferenser och företagsevent både när båten ligger i hamn i Nynäshamn och till sjöss.


Kort om TT-Line

TT Line Logo

TT-Line är ett färjerederi som trafikerar Östersjön och kör turer framför allt från Sverige till Tyskland och Polen. De har på senare tid också börjat köra till Litauen.

När det gäller färjetrafik från Skåne är de ett av de ledande färjerederierna. TT-Line har funnits sen 1962 när de började sin trafik med att köra sträckan Trelleborg-Travemünde.

Kort om Stena Line

StenaLine Logo

Stena Line är ett av de största färjerederierna i världen. Företaget grundades på västkusten i Sverige och har fortfarande sitt huvudkontor i Göteborg.

Bland Stena Lines rutter finns färjetrafik från Sverige till Danmark, Tyskland, Polen, Finland, Lettland och Litauen. De har även trafik i Storbritannien, Irland, Frankrike och Nederländerna.

Kort om Unity Line

Unity Line Logo

Rederiet Unity Line trafikerar Östersjön och kör färjor mellan Sverige och Polen. Det är ett polskt företag som grundades 1994 och är en del av den polska koncernen Polsteam (Polska Żegluga Morska).

Unity Lines färjor kör från Ystad och Trelleborg till Świnoujście. De har också viss trafik på insjöar och för charterkryssningar.

Kort om Polferries

Polferries Logo

Polferries  tillhör Polska Żegluga Bałtycka (Polska Baltiska Rederiet) som funnits sen 1976. Polferries är det varumärke som används för färjetrafik över Östersjön.

Tidigare hade företaget även lastfartyg, men idag är det ett renodlat färjerederi. Från Sverige går det att åka till Świnoujście eller Gdańsk och de svenska hamnarna som används finns i Ystad och Nynäshamn.

Resefakta

Resefakta.se är din källa till snabba fakta om alla tänkbara spännande platser och kulturer på jorden.

Tidigare artiklar